Ανατροπή: Η πίτσα είναι πιο θρεπτικό πρωινό από ένα μπολ δημητριακών

Τι λένε τώρα οι διατροφολόγοι

298

Ένα κομμάτι πίτσα είναι καλύτερη επιλογή από ένα μπολ δημητριακά για πρωινό, σύμφωνα με την Αμερικανή διατροφολόγο, Chelsey Amer.Υποστηρίζει πως έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα, ενώ παράλληλα έχει και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού.

Η πίτσα μπορεί να έχει περισσότερο λίπος, αλλά έχει λιγότερη ζάχαρη από τα περισσότερα δημητριακά, λέει η ίδια και συμπληρώνει πως η ζαχαρη δεν δίνει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός και το 92% των καταναλωτών δεν τρώει μόνο μια μερίδα.

Η συνιστώμενη ποσότητα δημητριακών είναι 30 γραμμάρια για τις νιφάδες που είναι πιο ελαφριές, δηλαδή 5-7 γεμάτες κουταλιές της σούπας, ενώ 45 γραμμάρια για τα πιο βαριά δημητριακά τύπου μούσλι, που αντιστοιχούν σε περίπου 4 κουταλιές της σούπας.

Έτσι, δυο μερίδες με ζαχαρούχα δημητριακά με άπαχο γάλα, περιέχουν 350 θερμίδες, 6 γραμμάρια λίπος, 23 γραμμάρια ζάχαρη, 5.37 γραμμάρια πρωτεΐνη και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Αντίθετα, ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα σπέσιαλ έχει 290 θερμίδες, 11 γραμμάρια λίπος, 13 γραμμάρια πρωτεΐνη και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως θα φάτε μόνο ένα κομμάτι πίτσα για πρωινό.

Εντούτοις παραδέχεται πως η πίτσα δεν πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά

Μια άλλη διατροφολόγος συμφωνεί:«Μπορεί η πίτσα να είναι μια πιο υγιεινή επιλογή στα χαρτιά συγκριτικά με τα ζαχαρούχα δημητριακά. Η πρόληψη όμως νατρίου, υδατανθράκων και λίπους νωρίς το πρωί μπορεί να δώσει απότομα ενέργεια για μερικές ώρες, αλλά θα νιώθετε βαριοί όλη την ημέρα. Διαλύει κάθε προσπάθεια υγιεινούς διατροφής την υπόλοιπη ημέρα. Επίσης, κάποιες πίτσες περιέχουν και ζάχαρη στη σάλτσα τους” τονίζει η Melissa Rifkin από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: valueforlife.gr

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept