Ο «μάγος της σοκολάτας» κάνει το γλυκό, έργο τέχνης !

156

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορείτε να γευτείτε λίγο από την έμπνευση των μεγάλων δημιουργών; Ο  Γιώργος Αυγέρος, executive pastry chef, που πολλοί αποκαλούν και «μάγο της σοκολάτας», ξαφνιάζει ευχάριστα με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του και όχι μονο γευστικά.

Όταν βλέπεις τις δημιουργίες του καταλαβαίνεις πως δεν έχει βάλει μόνο εμπειρία και μεράκι, αλλά και φαντασία θα να αιχμαλωτίσει  την όραση, την αφή και την όσφρηση των πελατών του.

Δημιουργήματα του από σοκολάτα, όπως η «Γκερνίκα» του Πικάσο, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, γυναικεία αναγεννησιακά κορμιά και εκατοντάδες ακόμα σοκολατένια γλυπτά, αφού εκτέθηκαν σαν χάρμα οφθαλμών, έτρεψαν στη συνέχεια τους πιο επιδέξιους ουρανίσκους.

Ο Γιώργος Αυγέρος εμπνέεται από τη φύση, τον κόσμο αλλά και από γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο έργα τέχνης. Μάλιστα ένα από τα αγαπημένα του, είναι η «Γκερνίκα» το διασημότερο έργο του Πάμπλο Πικάσο.

«Η «Γκερνίκα» είναι το αγαπημένο έργο που έχω δημιουργήσει, είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο έργο τέχνης, εργάστηκα πάρα πολύ σκληρά, μου πήρε πολλές εβδομάδες και 60 κιλά σοκολάτας, για να το ολοκληρώσω. Ωστόσο όταν το ολοκλήρωσα και παρουσιάστηκε στο Εργοστάσιο σοκολάτας, το αποτέλεσμα πιστεύω ήταν καλό» σημειώνει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσο για το αγαπημένο του είδος σοκολάτας, δεν είναι άλλο από την κλασική σοκολάτα υγείας, αν και όπως λέει «έχουν βγει και νέα είδη σοκολάτας, όπως η λευκή καραμελωμένη αλλά και η ροζ σοκολάτα, που πρόσφατα  έχει προκύψει από μια ειδική ποικιλία σπόρου κακάου. Υπάρχει εξέλιξη και σε αυτόν τον τομέα» είπε στην ίδια συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept