Έλεγχοι έδειξαν ότι το 20% του κρέατος, δεν είναι αυτό που φαίνεται

336

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε συσκευασμένα προϊόντα που περιέχουν κρέας και αναγράφουν ως χώρα προέλευσης τη Μεγάλη Βρετανία,καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Περισσότερο από το ένα πέμπτο των τεστ που έγιναν το 2017 από την Υπηρεσία Διατροφικών Κανόνων (FSA) επί δειγμάτων κρέατος που πωλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ίχνη DNA ζώου που δεν περιλαμβανόταν στην ετικέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.Το προϊόν με τα περισσότερα «λάθη ετικέτας» είναι ο κιμάς και ακολουθούν τα λουκάνικα και τα σουβλάκια. Έτοιμα γεύματα όπως πίτσα ή σπαγγέτι μπολονέζ  κρίθηκαν επίσης ένοχα

Από τα 665 τεστ που έγιναν σε εστιατόρια και καταστήματα στην Αγγλία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία, 145 δείγματα, δηλαδή το 21,8%, περιείχαν τουλάχιστον κατά ένα μέρος, από άνω του 1% έως ολοκληρωτικά απροσδιόριστου είδους κρέατος.

Σύμφωνα με την FSA, η ύπαρξη του ποσοστού απροσδιόριστου είδους κρέατος αντιστοιχεί σε σκόπιμη ανάμειξη προϊόντων. Τα αποτελέσματα των τεστ ωστόσο «δεν είναι αντιπροσωπευτικά» της πρακτικής της βιομηχανίας ειδών διατροφής, σύμφωνα με την FSA.

Τα δείγματα ελήφθησαν από 73 καταστήματα, 50 εστιατόρια και 22 βιομηχανίες παρασκευής ή επεξεργασίας ειδών διατροφής. Ορισμένα δεν περιείχαν κανένα ίχνος του κρέατος που ανήγγελλε η ετικέτα, ενώ άλλα περιείχαν τέσσερα διαφορετικά είδη κρεάτων.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept