«Τίποτα»: ένα πολλά υποσχόμενο λικέρ που αντέχει στο χρόνο

271

Ο Νικόλας Μπίρης έλεγε ότι «η επιτυχία γίνεται με το τίποτα, αρκεί να μην πάρεις τη ζωή πολύ στα σοβαρά και να τολμήσεις να κάνεις πράξη τις ιδέες σου».

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για να ονομάσει το λικέρ του,  «Τίποτα».

Η ιστορία ξεκινάει από το 1949 όταν ο Νικόλαος Μπίρης  κατοχύρωσε το άχρωμο ηδύποτο..Η ονομασία του, προήλθε τόσο από  παρόρμηση όσο και από χιουμοριστική διάθεση του ίδιου. Οι γυναίκες της εποχής που συνόδευαν τους άντρες, θέλοντας να δείξουν καλή διαγωγή και ανατροφή, όταν τις ρωτούσαν τι θα πιούν, συνήθως απαντούσαν με μία λέξη: «τίποτα».

Όμως η ποτοποιία του Νικόλαου Μπίρη δεν μπορούσε να ζήσει με το… τίποτα. Κι έτσι γεννήθηκε το ηδύποτο που κέρδισε τις προτιμήσεις των γυναικών.

Δεν υστερεί σε δημιουργικότητα από τα σύγχρονα προϊόντα, ενώ η συνταγή του παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα.

Αναγνωρισμένο και διεθνώς, η ζήτηση του ποτού εκτοξεύθηκε στα ύψη στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Το λικέρ παράγεται μέχρι σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα στην Τρίπολη και προσπαθεί να διατηρήσει την αίγλη του σε μια εποχή όπου η διαφορετικότητα μπορεί να είναι το «όπλο» για την επιβίωση .

Το «Τίποτα» κατάφερε να αποκτήσει οπαδούς και να τους διατηρεί μέχρι σήμερα. Ως ένδειξη αναγνώρισης, ο Γιώργος Μπίρης, μετά το θάνατο του πατέρα του άλλαξε την συσκευασία του ηδύποτου και προσέθεσε τη φωτογραφία του.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept