Γαστρονομικό ταξίδι στη γεύση και στα παραδοσιακά προϊόντα της Αστυπάλαιας

56

Η «πεταλούδα του Αιγαίου», η Αστυπάλαια, εκτός από τις δαντελωτές ακτές της, αφήνει στους επισκέπτες της και μια ξεχωριστή ανάμνηση από τη γευστική κουζίνα της.

Γαστρονομικό ταξίδι στα παραδοσιακά προϊόντα της Αστυπάλαιας οργανώνει ο δήμος του νησιού στον Πέρα Γιαλό, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Εκεί , θα παρουσιαστούν αστυπαλίτικες συνταγές με χρήσιμες συμβουλές από τη βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019, ενώ τα εδέσματα θα δημιουργήσουν μαγείρισσες του νησιού.

Τη γαστρονομική πανδαισία με τίτλο «Αστροπαλίτικα Γκλεούδζια» θα συνοδέψει ζωντανή μουσική από τον Σπύρο Μπάλιο και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αστυπάλαιας.

Σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καμπούρη, αναφέρθηκε στη μακρά γαστρονομική παράδοση της Αστυπάλαιας, λόγω της ιστορίας της, πράγμα που διαφαίνεται και από την ονομασία της εκδήλωσης που σημαίνει «κέρασμα, φίλεμα»

Η εκδήλωση στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept