«Pacamara Honey» η κορυφαία ποικιλία καφέ, ξεκίνησε από 180 στρέματα

98

Η καλλιέργεια της ποικιλίας καφέ Αράμπικα του Ελ Σαλβαδόρ,  μαζί με τη ζάχαρη αποτελούν το κορυφαίο γεωργικό προϊόν της χώρας, δημιουργεί περίπου 100.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 400.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πριν από επτά χρόνια ο Σαμούρ αποφάσισε να αφιερώσει τα 180 στρέμματα που είχε στην ιδιοκτησία του στην καλλιέργεια και επεξεργασία καφέ κόκκων υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιώντας μια επίπονη διαδικασία. Το φυσικό στέγνωμα των κόκκων μπορεί να διαρκέσει έως και 20 μέρες.

Ο Μαουρίσιο Σαμούρ παρακολουθεί  τώρα, τους φρεσκοψημένους καλλιεργημένους σε ορεινές φυτείες κόκκους καφέ, τοποθετημένους συμμετρικά πάνω σε ένα δίσκο. Κάθε κόκκος έχει την ίδια καστανή λάμψη, σημάδι ποιότητας και φροντίδας στην επεξεργασία.Το Las Tinieblas, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, απασχολεί καθημερινά έως 70 οικογένειες ενώ την περίοδο της συγκομιδής δουλεύουν έως και 400 οικογένειες. Σήμερα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι κύριοι αγοραστές του καφέ πρώτης ποιότητας από το Ελ Σαλβαδόρ.

Φωλιασμένη στην οροσειρά El Balsamo στο δυτικό Ελ Σαλβαδόρ η φυτεία καφέ του Σαμούρ ονομάζεται Las Tinieblas ( Το Δειλινό) και εξάγει καφέ πρώτης ποιότητας σε γερμανικές, βρετανικές και αμερικανικές αγορές.

Εξάγει την κορυφαία ποικιλία του Ελ Σαλβαδόρ- «Pacamara Honey»- σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να καλύψει την αγορά του καφέ υψηλής ποιότητας μετά την ανάκαμψη της βιομηχανίας από μία ασθένεια που χτύπησε την Κεντρική Αμερική στην αρχή της δεκαετίας. Η ασθένεια αυτή κατέστρεψε τα φύλλα των δέντρων του καφέ, αφήνοντας τους κόκκους εκτεθειμένους στον ήλιο, στις καιρικές αλλαγές και στα έντομα.

Ένα άλλο εξαγώγιμο προϊόν από καφέ είναι το λικέρ καφέ το οποίο οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ συνηθίζουν να πίνουν ως ποτό μετά το δείπνο, ή σαν συστατικό σε επιδόρπια.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept