«Froccs»: Ένα παραδοσιακό ποτό της Ουγγαρίας

70

Για να μυηθείτε στο  froccs, ένα παραδοσιακό ποτό της Ουγγαρίας, δεν αρκεί να μάθετε να προφέρεται το όνομά του.

Αυτό το μείγμα σόδας και κρασιού παρασκευάζεται σύμφωνα με ένα σχολαστικό τελετουργικό που αναβιώνει μία περίοδο αναγέννησης στα μπαρ της Βουδαπέστης.

Το μυστικό βρίσκεται στις φυσαλίδες!

Γίνεται με μείξη διοξειδίου του άνθρακα με λίτρα νερού προκειμένου να τελειοποιηθεί το αφρώδες ποτό, το οποίο διατηρείται υπό πίεση σε φιάλες αποστακτήρες.

Το αποτέλεσμα είναι η γνωστή σε όλους μας σόδα. Και η γεύση του είναι ασύγκριτη με εκείνη του βιομηχανικού ανθρακούχου νερού «που χάνει τις φυσαλίδες του μόλις ανοίξετε το μπουκάλι», λένε με ένα στόμα οι κατασκευαστές.

Έτσι, η  τελευταία σταγόνα είναι τόσο αφρώδης όσο η πρώτη χάρη στο ειδικό μπουκάλι που κρατά το νερό υπό πίεση.

Εάν θελήσετε να προσθέσετε ανθρακούχο νερό θα σας αγριοκοιτάξουν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει