Έπαθε αλλεργικό σοκ από πίτα γνωστού φαστφουντάδικου και πέθανε!

264

Αλλεργικό σοκ με μοιραία κατάληξη είχε ένας άνδρας, μετά από το γεύμα του σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστφουντάδικου στη Βρετανία. Η πίτα που είχε αγοράσει από την  αλυσίδα φαστ – φουντ Pret a Manger στη Βρετανία, περείχε γάλα αγελάδας, αν και οι ενδείξεις της ως πίτας «super – veg rainbow», έλεγαν για γάλα καρύδας που προμηθευόταν η αλυσίδα από άλλη εταιρία.

Η αλυσίδα υποστήριξε ότι οι προμηθευτές της, έχουν την ευθύνη για το περιστατικό, επειδή της πούλησαν υποτιθέμενο γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, το οποίο η αλυσίδα χρησιμοποίησε ως συστατικό στην πίτα, που βρέθηκε ότι είχε πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Αύτό, είναι το δεύτερο περιστατικό γιατί οι άνθρωποι που προτιμούσαν το εν λόγω ταχυφαγείο είχαν αλλεργία στο γάλα αγελάδας ή σε άλλα τρόφιμα.

Τα Pret βρίσκονται στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έπειτα από τον θάνατο της 15χρονης Νατάσα Έντναν – Λέιπεραουζ, η οποία ήταν αλλεργική στο σουσάμι και πέθανε το 2016 αφού έφαγε μια μπαγκέτα της αλυσίδας.

Η 15χρονη Νατάσα Έντναν

Το vegan brand ερευνήθηκε από την Υπηρεσία Τυποποίησης Τροφίμων και την Περιφέρεια του Λονδίνου Bexley  – προτού προειδοποιήσει για αλλεργία.

Τι είναι η γαλακτοκομική αλλεργία;

Η αλλεργία στο γάλα είναι μια από τις πιο κοινές αλλεργίες για τα παιδιά αλλά για τους ενήλικες, είναι σπάνιο – με έναν στους 200 να έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Προκαλείται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αντιλαμβάνεται εσφαλμένα μερικές από τις πρωτεΐνες στο αγελαδινό γάλα ως απειλή.Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, κνίδωση και πρήξιμο γύρω από το στόμα και τα μάτια καθώς και έμετο, κοιλιακό άλγος και διάρροια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει αντίδραση  αναφυλαξίας, η οποία περιλαμβάνει πρήξιμο στο στόμα ή στο λαιμό, συριγμό, βήχα ή πτώση της αρτηριακής πίεσης που οδηγεί σε κατάρρευση.

Η αλλεργία στο γάλα δεν είναι η ίδια με τη δυσανεξία στη λακτόζη, που είναι ένα πεπτικό πρόβλημα.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept