Σε τι υπερτερεί το κατσικίσιο γάλα από το αγελαδινό γάλα

212

Από την κατσίκα Αμάλθεια που έτρεφε τον Δία, το γάλα της γίδας αλλά  και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων ενώ όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πρέπει να το προτιμάμε αντί του αγελαδινού γάλακτος και των υποπροϊόντων του. .

Η δυσανεξία και η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα απασχολεί παιδίατρους και γονείς τα τελευταία κυρίως χρόνια, ενώ στον αντίποδα, το γάλα κατσίκας, έχει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως υψηλή πεπτικότητα και υποαλλεργικότητα. Ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι 40%-100% των ατόμων που είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα μπορούν να καταναλώσουν γίδινο χωρίς πρόβλημα.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως βρέφη με προβλήματα στο γαστρεντερικό εξαιτίας του αγελαδινού γάλακτος, θεραπεύτηκαν μετά από κατανάλωση γίδινου!

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει