Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει μια σαλάτα- Μια συγγραφέας εξηγεί

134

Αντιμέτωπη με τον θάνατο βρέθηκε η Κατερίνα Πλουμιδάκη, η οποία οποία πέρασε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της εξαιτίας μίας… μαρουλοσαλάτας..

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη όπως περιέγραψε στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυκτα» κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας μίας σαλάτας, στα φύλλα της οποίας είχε φωλιάσει εχινόκοκκος

Η περιπέτεια ξεκίνησε το 2005, εξ αιτίας μιας σαλάτας από μαρούλι.

Η συγγραφέας αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία όταν ανέβαινε τα σκαλιά του σπιτιού της.

Πήγε, έκανε εξετάσεις και αυτές έδειξαν πως είχε μια κύστη 0,8 εκατοστών στο ήπαρ που δεν ενέπνεε καμία ανησυχία και θα απορροφούνταν από τον οργανισμό σε βάθος χρόνου.

Το μόνο, λοιπόν, που της πρότειναν να κάνει, είναι να γυμνάζεται συχνά, πράγμα και που η συγγραφέας συνήθιζε, καθώς ήταν ήδη αθλητικός τύπος.

Όμως, η έντονη άσκηση και η καλή αιμάτωση που προκαλούσε, συνέβαλε στην ραγδαία αύξηση και όχι μείωση  των κύστεων.

«Κατάφερα οι κύστες να μεγαλώσουν σε 4 χρόνια όσο μεγαλώνουν κανονικά σε 20 χρόνια» εξήγησε η συγγραφέας, λέγοντας πως παρ΄όλα αυτά δεν ένιωθε κάποια δυσφορία καθώς ο εχινόκοκκος δεν έχει συμπτώματα.

Η Πλουμιδάκη αποφάσισε τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση, το 2009, να πάρει και μία δεύτερη γνώμη.

«Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως τι έχω και μου είπαν να κάνω δύο χειρουργεία με διαφορά 17 ημερών το ένα από το άλλο. Μου άνοιξαν τον πνεύμονα και το συκώτι, ενώ μου είχαν πει πως το κομμάτι του συκωτιού που θα κόψουμε δεν ξέρουμε αν είναι αρκετό για να αναπλαστεί».

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη ανέφερε πως ήταν τυχερή μέσα στη ατυχία της καθώς και βρήκε το πρόβλημα μόνη της και δεν είχε εχινόκοκκο στον εγκέφαλο όπου εκεί δεν εγχειρίζεται.

«Όταν ξύπνησα από το 5ωρο χειρουργείο έκλαιγα με λυγμούς. Δεν ήξερα από ποια μεριά θα βρεθώ» δήλωσε η συγγραφέας, η οποία τόνισε πως «δε φοβόμουν τον θάνατο, μέσα μου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μπορεί να φύγω. Απλά έκλαιγα για τη ζωή που δεν θα ζήσω. Έλεγα ότι είναι τόσα πολλά ακόμα αυτά που θέλω να κάνω».

Πάντως η συγγραφέας μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της δεν σταμάτησε να τρώει σαλάτες, μέχρι και σήμερα.

«Τρώω σαλάτα, αλλά την βλέπω σαν τον Χάρο», είπε η ίδια, ενώ ανέφερε πως την περιπέτειά της την έκανε βιβλίο με τίτλο «Δανεικός Χρόνος».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept