Το Λονδίνο, υποκλίθηκε! Παρουσιάστηκε το “Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου”

267

Υπέροχα και γευστικά προϊόντα από τα νησιά μας, έκλεψαν τις  εντυπώσεις σε ειδική εκδήλωση στο  Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης. Πρόκειται για λιχουδιές από την Ρόδο, τη Νάξο, την Κάλυμνο την Κω και αντιπροσωπευτικές απλές συνταγές πρωινού.

Το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου»  στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης περιείχε:

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν από τον μπουφέ:

ροδίτικη λαδόπιτα,

μέλι Ρόδου και Καλύμνου,

χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά,

μαρμελάδα Νάξου,

χαλβαδόπιτα,

μους ταραμά,

σίσερα (αλλαντικό)

κρεμιδόπιτα Μυκόνου,

φάβα Σαντορίνης,

γλυκό κίτρο Νάξου,

γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω,

αλμυρούς λουκουμάδες και άλλα, που πραγματικά εντυπωσίασαν τους ανθρώπους του τουρισμού που έπλεξαν διθυράμβους στους εμπνευστές και δημιουργούς της εκδήλωσης.

Τα ντόπια προϊόντα των νησιών του νοτίου Αιγαίου κέρδισαν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, μέσα από τις υπέροχες και πρωτόγνωρες γεύσεις που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στη διάρκεια της εκδήλωσης για το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το «πάντρεμα» της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας

Οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται υπό την «ομπρέλα» του φιλόδοξου προγράμματος «Καλάθι Πρωινού» της ΣΕΤΚΕ, που στόχο έχει τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept