Τόσο καλή είναι η μεξικανική κουζίνα που απέκτησε και μουσείο!

158

Η μεξικάνικη κουζίνα δίνει έμφαση στα τρόφιμα που αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό, όπως τα φασόλια και το καλαμπόκι.

Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα μπορεί να ωφελεί, στην υγεία της καρδιάς αλλα και στο αδυνάτισμα.

Από μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα βρέθηκε ότι στην πραγματικότητα, μια μεξικάνικη διατροφή από φασόλια, σούπες, και σάλτσες βασισμένες σε τομάτα, βοήθησε στη μείωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες.

Με αυτό το σκεπτικό, τον επόμενο χρόνο, θα ανοίξει τις πύλες του το πρώτο μουσειο στις ΗΠΑ που είναι  αφιερωμένο στη μεξικανική κουζίνα, στο Λος Άντζελες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών (Plaza de Cultura y Artes).

Το Μουσείο «La Plaza Cocina», στο οποίο θα λειτουργεί και σχολή μαγειρικής θα εκτείνεται σε έναν χώρο 233 τετραγωνικών θα προβάλει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της μεξικανικής ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού στο Λος Άντζελες.

«Το μεξικάνικο φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές συνεισφορές μας στον κόσμο» δήλωσε η ιδρύτρια του LA Plaza και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γκλόρια Μολίνα.

«Το La Plaza Cocina θα αποτελέσει τον κεντρικό χώρο, στον οποίο μπορούμε να βιώσουμε, να μοιραστούμε, να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε την πλούσια ιστορία και τις σύγχρονες ερμηνείες της μεξικανικής μαγειρικής τέχνης».

Στο Μουσείο θα διοργανώνονται διεπιστημονικά προγράμματα, εκθέσεις φεστιβάλ, διαλέξεις και μαθήματα με επαγγελματίες σεφ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept