Έρευνα αποκαλύπτει: Αυτό το αφέψημα “ρίχνει” την LDL χοληστερόλη

491

Επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει την παλιά, κινέζικη Ιατρική που πρέσβευε πως με ημερήσια κατανάλωση μαύρου τσαγιού υπάρχει μεγάλο όφελος για την υγεία μας και ειδικά σε όσους θέλουν να μειώσουν την χοληστερόλη τους.

Η χοληστερόλη είναι ένα λιπίδιο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό και προκύπτει τη βοήθεια δύο λιποπρωτεϊνών. Η μία είναι η χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL) και η άλλη, η υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (HDL).

Η καλή και η κακή

Η LDL θεωρείται η “κακή” λιποπρωτεΐνη επειδή μεταφέρει μέσω του αίματος τη χοληστερόλη στα κύτταρα, ενώ η HDL θεωρείται “καλή” επειδή την απομακρύνει από τα κύτταρα και τη μεταφέρει στο συκώτι απ’ όπου αποβάλλεται.

Όταν στο σώμα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση LDL, σχηματίζονται λιπαρές εναποθέσεις μέσα στις αρτηρίες, οι αθηρωματικές πλάκες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η νέα μελέτη εντόπισε ότι οσοι ειχαν  ελαφρώς ή μέτρια αυξημένα επίπεδα LDL, πίνοντας 5 φλιτζάνια μαύρο τσάι τη μέρα είδαν κατά 11% το δείκτη να μειώνεται  στις εξετάσεις τους, επιβεβαιώνοντας παλιότερη έρευνα που είχε διενεργηθεί γι αυτό το σκοπό

Οι ερευνητές κατέληξαν πως το μαύρο τσάι συμβάλει στη βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης σε ανθρώπους με κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα ή παχυσαρκία αλλά πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν  υψηλά λιπίδια θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες και τη φαρμακευτική αγωγή που έχει συστήσει ο γιατρός τους.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept