«Φιλέτο μοσχαρίσιο κρέας αλά science » η νέα σπεσιαλιτέ χωρίς κόστος για το περιβάλλον

176

Μπριζόλα με εμφάνιση αλλά και γεύση μοσχαρίσιου κρέατος δημιούργησαν επιστήμονες από κύτταρα αγελάδας!

Η εν λόγω μπριζόλα είναι το πρώτο κρέας που έχει την  ίδια  εμφάνιση με τη συμβατική μοσχαρίσια,  ενώ οι μεγάλοι σεφ δεν έχουν κανέναν λόγο να διστάσουν να τη σερβίρουν.

Η ισραηλινή νεοφυής επιχείρηση Aleph Farms απέσπασε τέσσερις τύπους κυττάρων από το ζώο και  φρόντισαν να τα θρέψουν  εργαστηριακά ώστε να αλληλεπιδράσουν το ένα με το άλλο και να πολλαπλασιαστούν, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν αποτελούσαν μέρος του σώματος του ζώου.

Πρόθεσή τους ήταν να δημιουργήσουν μια δομή παρόμοια με μυϊκό ιστό.

Η μπριζόλα παρήχθη σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology με στόχο να υπάρξει μια εναλλακτική στην παραδοσιακή μπριζόλα, εναλλακτική που δεν αποφεύγει μόνον το στάδιο της σφαγής του ζώου αλλά είναι και βιώσιμη, περιβαλλοντικά.

«Διαμορφώνουμε το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος, στην κυριολεξία» διατείνεται ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aleph Farms, Ντιντιέ Τούμπια. «Στην Aleph Farms, αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Κάναμε το όραμα πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε μια μπριζόλα υπό ελεγχόμενες  συνθήκες».

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος δημιουργίας κάθε ενός, πάχους πέντε χιλιοστών, πρωτοτύπου, ανέρχεται σε δύο με τρεις εβδομάδες και το κόστος σε 50 δολάρια .  Στην Aleph Farms φιλοδοξούν να είναι, σε τρία με τέσσερα χρόνια, σε θέση να διαθέσουν στο εμπόριο τη μοσχαρίσια μπριζόλα εργαστηρίου.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept