Τροφικά φρούτα: Η νέα διατροφική τάση που ήρθε για να μείνει

199

Στροφή στις καλλιέργειες τροπικών φρούτων θα ξεκινήσουν σε λίγο οι αγρότες της Μεσογείου, ακολουθώντας το παράδειγμα των …δαιμόνιων Ιταλών που είδαν οτι οι καιροί άλλαξαν και οι απαιτήσουν προστάζουν να αλλάξουν και τα προϊόντα τους. Η αιτία δεν είναι μια μόδα για ανανάδες και μάνγκο αλλά η κλιματική αλλαγή που είναι και η  αιτία υψηλών θερμοκρασιών στη Σικελία που αναγκάζουν τους γεωργούς να προσαρμόσουν τις καλλιέργειές τους, στα νέα δεδομένα.

Την ιδέα είχε ο Αντρέα Πασανίζι μια και οι εκτάσεις που ήταν αρχικά αμπελοκαλλιέργειες ανήκουν στην οικογένειά του. Όταν ξεκίνησε ήταν μόλις 17 χρονών και οι γείτονες του τον θεωρούσαν τρελό. Είχαν συνηθίσει στην καλλιέργεια της ελιάς και των πορτοκαλιών.

Ο Πασανίζι δεν δίστασε να αλλάξει τις παραδοσιακές καλλιέργειες και ίδρυσε μια νέα επιχείρηση με την επωνυμία “Σικελία Αβοκάντο”. Οι καλλιέργειες είναι βιολογικές και εξάγει σε όλη την Ευρώπη ακόμα και στην Κίνα όπως γράφει η dw.com

Ένας γιατρός ακολούθησε το παραδειγμά του. Ο Κάρλο Αραντζούλα το πρωί εργάζεται στα χωράφια και το βράδυ σαν γιατρός ακτινολόγος στα επείγοντα περιστατικά.

Οι καλλιέργειες της γιαγιάς του στην ανατολική Σικελία ήταν παρατημένες. Έτσι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να καλλιεργήσει βιολογικά πορτοκάλια και λεμόνια.

Γνωρίζει, λέει, πολλούς ανθρώπους της γενιάς του, οι οποίοι παρόλο που έχουν σπουδάσει στο πανεπιστήμιο προτιμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Σε κάποιους η ενασχόλησή τους έχει ήδη αποδώσει. Τα προϊόντα τους πωλούνται ήδη στο εξωτερικό και σε σουπερμάρκετ στο Βέλγιο ή στη Γερμανία.

Οι νέοι άνθρωποι στη Σικελία πιστεύουν πως το νησί τους έχει να προσφέρει πολλά και πως οι καλλιέργειες με σεβασμό στο περιβάλλον θα προσφέρουν σε όλους μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept