Προσοχή! Γιατί να μην ξαναφάτε σε ξύλινο πιάτο σε εστιατόριο

584

Οι ξύλινες επιφάνειες κοπής  είναι  λιγότερο υγιεινές από τις πλαστικές, επειδή καθαρίζονται πλημμελώς το ίδιο συμβαίνει και με τις ξύλινα πιάτα που πολλά εστιατόρια σερβίρουν πλέον τα μπεργκερ τους, για να δείξουν καλύτερα. Πέρα όμως από την εμφάνιση, καλά θα κάνετε να το  σκεφθείτε δύο φορές, πριν το φάτε το φαγητό σας σε αυτές τις συσκευασίες.

Στον αντίποδα, υπάρχει και το θέτικό του ξύλινου πιάτου:Πολλά βακτήρια, όπως η σαλμονέλα, δεν επιζούν στις ξύλινες επιφάνειες, ενώ στις πλαστικές όχι μόνο επιζούν, αλλά και πολλαπλασιάζονται.

Ποιος όμως σας διαβεβαιώνει ότι γίνεται σχολαστική απολύμανση στα σκεύη αυτά;

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι άκρως προσεκτικοί όταν γευματίζουν έξω, καθώς «τα ξύλινα πιάτα μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση σε όποιον τρώει από αυτά».

Αφορμή  στάθηκε το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε  εστιατόριο,  επειδή σέρβιρε φαγητό σε ανθυγιεινές ξύλινες επιφάνειες, θέτοντας την υγεία των πελατών σε κίνδυνο, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept