Το ρόδι είναι η καλύτερη τροφή-ασπίδα για σοβαρές ασθένειες

117

Η ροδιά που παράγει τα ρόδια είναι ένα μικρού μεγέθους οπωροφόρο και φυλλοβόλο δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Lythraceae, του γένους: Punica. Το ρόδι είναι ένα φρούτο που είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που το καθιστά πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Ο καρπός προέρχονταν από περιοχές της Βόρειας Ινδίας, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν, αν και ευδοκιμεί επίσης στην χερσόνησο της Μαλαισίας, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Καλιφόρνια, την Αρμενία, την τροπική Αφρική και αλλού.

Δείτε πόσα έχετε να κερδίσετε αν προσθέσετε το ρόδι στη διατροφή σας, σύμφωνα με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση (British Dietetic Association):

Καρκίνος του προστάτη

Μια μικρή μελέτη από το 2006 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη.

Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας

Μια μεγάλη έρευνα από το 2004 σε ασθενείς με στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας (στένωση των αρτηριών), διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση μόλις 50ml από χυμό ροδιού (σε διάστημα τριών ετών) μείωσε τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50% και επίσης μειώνει αισθητά και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.

Καρδιακή ασθένεια

Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι ένα καθημερινό ρόφημα 238ml από χυμό ροδιού (για τρεις μήνες) οδήγησε στη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept