4 βότανα που καταπραΰνουν το φούσκωμα στο στομάχι

1.865

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται συχνά από στομαχικές διαταραχές που προκαλούν γενικότερη δυσφορία με συμπτώματα όπως δυσπεψία, καούρα, ξινίλες, φούσκωμα, στομαχόπονο και τάση προς εμετό. 

Ωστόσο υπάρχουν κάποια βότανα που μπορούν να καταπραΰνουν τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα καθώς έχει αποδειχτεί ότι λειτουργούν και ανακουφίζουν με επιτυχία τους περισσότερους ανθρώπους. 

Μέντα
Στην παραδοσιακή ιατρική, η μέντα (Mentha piperita) με την δροσερή γεύση της, βοηθά στη θεραπεία πεπτικών θεμάτων προβλημάτων. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ενώσεις (φλαβονοειδή) που έχει η μέντα μπορούν να αναστείλουν το φούσκωμα στο έντερο. Το τσάι μέντας μπορεί να είναι αρκετά ισχυρό για να προσφέρει ανακούφιση από το δυσάρεστο αίσθημα του φουσκώματος . Επιπλέον, η ευχάριστη μυρωδιά της μέντας μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει τα νεύρα και ως εκ τούτου να ηρεμήσει ένα νευρικό στομάχι.

Τζίντζερ
Το τσάι τζίντζερ παρασκευάζεται από τις παχιές ρίζες του φυτού Zingiber officinale και είναι γνωστό ότι από την αρχαιότητα έχει χρησιμοποιηθεί για παθήσεις που σχετίζονται με το στομάχι και τις πεπτικές διαταραχές. Στη βοτανική επιστήμη θεωρείται ένα «θερμαντικό» βότανο, το οποίο σημαίνει ότι κάνει τον οργανισμό να παράγει περισσότερη θερμότητα. Αλλά ο λόγος που το τζίντζερ ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα βότανα, είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμετού.

Μάραθος
Ο μάραθος έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για πεπτικές διαταραχές, όπως κοιλιακό άλγος, φούσκωμα, αέρια και δυσκοιλιότητα. Οι σπόροι του μάραθου (Foeniculum vulgare) χρησιμοποιούνται για να δώσουν μία ιδιαίτερη γεύση γλυκόριζας στο τσάι.

Χαμομήλι
Στην παραδοσιακή ιατρική, το χαμομήλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσπεψίας, των αερίων, της διάρροιας, της ναυτίας, του εμέτου και των ελκών.  Επίσης, ως ένα φυσικό ηρεμιστικό μπορεί να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση που στομαχικές σας διαταραχές οφείλονται σε άγχος ή ανησυχία.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept