Τσάι κομπούχα: Γιατί θεωρείται το ελιξήριο της αθανασίας; (video)

157

Το τσάι αυτό έχει πίσω του μια ιστορία 2.000 χρόνων. Είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση της φλεγμονής στις αρθρώσεις και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι Κινέζοι το ονομάζουν «ελιξίριο της αθανασίας». Ξεκίνησε από την Άπω Ανατολή 2.000 χρόνια πριν και διαθέτει εκπληκτικά ιατρικά οφέλη. Είναι ένα ρόφημα που προέρχεται από τη ζύμωση του τσαγιού και μια φυσική γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ως θρεπτικό συστατικό.

Το μείγμα περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες, προβιοτικά και υψηλή συγκέντρωση οξέων, όπως οξικό, γλυκονικό και γαλακτικό οξύ.

Η κομπούχα είναι ένας ζυμομύκητας που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης. Μέσω της ζύμωσης του μύκητα που προκύπτει απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την διατήρηση της σωστής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.

7 Οφέλη του Kombucha

1. Βοηθά στην πρόληψη διφόρων ασθενειών.

Υπάρχουν αρκετά επιβεβαιωμένα στοιχεία ότι το kombucha περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος και την προστασία από τις ασθένειες.

2. Υποστηρίζει ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Η φυσική αντιοξειδωτική ικανότητα του αρχαίου αυτού τσαγιού να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Το kombucha υποστηρίζει την πέψη εξαιτίας των υψηλών επιπέδων της ευεργετικών οξέων, τα προβιοτικά, αμινοξέα και ένζυμα.

3. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Το Kombucha δεν βοηθά μόνο την πέψη σας. θα μπορούσε να προστατεύσει και το μυαλό σας. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί αυτό είναι το σύμπλεγμα βιταμινών Β που περιέχει. Οι βιταμίνες Β, ειδικά η βιταμίνη Β12, είναι γνωστό ότι αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και συμβάλλουν στη συνολική πνευματική ευεξία.

4. Ευεργετικό για τους πνεύμονες

Ένα πιθανό όφελος της kombucha είναι η χρήση του ως πιθανή μέθοδος θεραπείας για πυριτίαση, μια ασθένεια των πνευμόνων που προκαλείται από επαναλαμβανόμενη έκθεση σε σωματίδια διοξειδίου του πυριτίου.

 

5. Ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας

Είναι λίγο οξύμωρο αλλά είναι αλήθεια – λόγω του τύπου των βακτηρίων που βρίσκονται στο kombucha, η κατανάλωση των ζωντανών καλλιεργειών καταστρέφει πραγματικά τα κακά βακτήρια που ευθύνονται για διάφορες μολύνσεις.

6. Καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα

Το Kombucha θεωρείται ωφέλιμο για την καρδιά εδώ και αρκετό καιρό, παρόλο που οι ερευνητικές προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα είναι λίγες. Ωστόσο, φαίνεται σαφές ότι, στα ζωικά μοντέλα, το kombucha συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, καθώς και στη φυσική ρύθμιση της χοληστερόλης.

7. Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ήπατος

Δεδομένου ότι αποτελεί ζωτική συνιστώσα της πέψης και της συνολικής υγείας. Τα αντιοξειδωτικά στο kombucha μπορεί να προστατεύσουν το συκώτι από το οξειδωτικό στρες και τη ζημία που προκαλείται από υπερδοσολογία με ακεταμινοφαίνη.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με οδηγίες για την παρασκευή του τσαγιού:

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept