Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθάδα η παραδοσιακή

122

Μία παραδοσιακή συνταγή με καταγωγή από τη Σίφνο για να φτιάξετε τα θρεπτικά ρεβύθια… αλλιώς

Υλικά

1 κιλό ρεβίθια
¾ του κιλού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
νερό
λεμόνι (στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για περίπου 8 ώρες και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά) και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος ή ένα βαθύ ταψάκι πυρέξ ή γάστρα και τους προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λάδι, αλατοπίπερο και νερό. Το νερό που προσθέτουμε πρέπει να καλύπτει τα ρεβίθια. Καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι του και το βάζουμε στον φούρνο για να σιγοψηθεί για 4-6 περίπου ώρες στους 150 βαθμούς.

Σερβίρετε με φρεσκοστημένο λεμόνι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept