Αποτοξίνωση από το κρέας: Τα διατροφικά οφέλη της νηστείας

181

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η αποχή από το κρέας και από άλλα ζωικά παράγωγα μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, είναι βέβαιο ότι απέχοντας από αυτά, μειώνουμε αυτόματα την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης, μειώνοντας με τη σειρά του τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και κάποιων μορφών καρκίνου. Άλλωστε, αυτή η απόφαση μας στρέφει αναγκαστικά σε άλλες τροφές που συνήθως αποκλείουμε από τη διατροφή μας.

Περισσότερα αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά:
Πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα τα οποία καταναλώνουμε, ειδικά στο μεσογειακό μοντέλο, περιέχουν διάφορα χρήσιμα είδη αντιοξειδωτικών. Τα τελευταία είναι που προστατεύουν τον οργανισμό από την βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών. Και πολλές φορές, υστερούμε σε αντιοξειδωτικά, διότι προτιμάμε την εύκολη λύση του κρέατος και δεν επιλέγουμε λαχανικά, όπως το μπρόκολο και φρούτα όπως τα μήλα, ακόμα και για τα ενδιάμεσα σνακ μας.

Βελτιωμένη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος:
Όταν δεν νηστεύουμε, οι εύκολες επιλογές που έχουμε για να μαγειρέψουμε είναι ζυμαρικά και κρέας. Αυτή η εναλλαγή ανάμεσα στις δύο επιλογές στερεί τις φυτικές ίνες από το έντερο. Το αποτέλεσμα είναι σε όλους γνωστό: δυσκοιλιότητα. Επιλέγοντας για ένα διάστημα να κάνουμε νηστεία, αναγκαστικά προσθέτουμε στη διατροφή μας διάφορες πηγές φυτικών ινών: φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς. Τα θετικά αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα.

Υιοθέτηση υγιεινότερων συνηθειών:
Αν δοκιμάσετε την υγιεινή εκδοχή της νηστείας για λίγες μέρες, θα νιώσετε , όπως προείπαμε άμεσα, τις αλλαγές στο σώμα σας. Αυτό προκαλεί μια θετική ανατροφοδότηση, η οποία χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε μας βάζει σε ένα υγιεινότερο διατροφικό μενού. Για παράδειγμα, αν συνηθίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα ως σνακ, μετά τη νηστεία, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουμε να επιλέγουμε φρούτα αντί για ανθυγιεινά σνακ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept