Νερό με λεμόνι: Πότε γίνεται «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους

235

Το νερό με λεμόνι (ζεστό ή κρύο) το πρωί είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος για να τονώσει τον μεταβολισμό του και να ενισχύει την απώλεια βάρους, επιμένουν οι ειδικοί σε θέματα ευεξίας. Είναι όμως έτσι;

Σύμφωνα με την Alissa Rumsey, εκπρόσωπο της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ, το ζεστό νερό με λεμόνι δεν προκαλεί από μόνο του πραγματική απώλεια βάρους. Μπορεί όμως να βοηθήσει αν χάσουμε τα περιττά κιλά εάν το νερό με το λεμόνι αντικαθιστά ένα άλλο ρόφημα με περισσότερες θερμίδες, όπως ο καφές με ζάχαρη ή ένας χυμός φρούτων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νερό με λεμόνι βοηθά έμμεσα στην απώλεια βάρους επειδή πίνουμε γενικά περισσότερο νερό και παραμένουμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας. Όπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι, το σώμα μας έχει την τάση να ερμηνεύει τη δίψα ως πείνα, οπότε αν δεν πίνουμε αρκετό νερό, μπορεί να νομίζουμε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα διψάμε.  Συνεπώς όταν πίνουμε αρκετό νερό και το σώμα παραμένει ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγουμε τα σνακ και άλλες ανθυγιεινές τροφές που έχουν περιττές θερμίδες.

Αν δεν σάς αρέσει η ξινή γεύση του λεμονιού μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πορτοκάλι ή λάιμ.

Πάντως όσοι υποφέρουν από καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή άλλη αιτία θα πρέπει να αποφεύγουν το λεμόνι και γενικά τα εσπεριδοειδή επειδή είναι όξινα.

Τέλος δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το ενδεχόμενο διάβρωσης του σμάλτου των δοντιών που προκαλεί -κατά τους οδοντιάτρους – το λεμόνι, καθώς μια φέτα λεμονιού στο νερό δεν μπορεί να βλάψει τα δόντια. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και να περιμένετε λίγη ώρα πριν τα βουρτσίσετε.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept