Θέλετε να χάσετε βάρος; Απλά, προσθέστε το αγαπημένο σας σνακ στη διατροφή σας

ο τρόπος αυτός θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά...

49

Ερευνητές του Penn State University θέλησαν να εξετάσουν αν η περίληψη ενός αγαπημένου σνακ στη διατροφή θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους να παραμείνουν στο διατροφικό πλάνο τους και να πετύχουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Πραγματοποίησαν μικρή έρευνα στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες ακολούθησαν διατροφή χαμηλών θερμίδων, υψηλή σε θρεπτικές ουσίες, από δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα, άπαχο γάλα και άπαχη πρωτεΐνη με μικρό αριθμό καθημερινών θερμίδων να πηγαίνει σε γλυκό σνακ.

Για μια ομάδα συμμετεχόντων, το σνακ ήταν ένα μικρό τετράγωνο σοκολάτας 2 φορές την ημέρα και ένα ρόφημα κακάο χωρίς ζάχαρη. Η άλλη ομάδα κατανάλωσε το ρόφημα και κόκκινη γλυκόριζα.

Μετά από 18 εβδομάδες, οι 2 ομάδες έχασαν εκατοστά και κιλά, με την ομάδα της σοκολάτας να έχει ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι συμμετέχοντες δεν το παράκαναν με τα σνακ και ότι αυτά κρατούσαν την επιθυμία υπό έλεγχο.

Για να δοκιμάσετε αυτή την προσέγγιση μόνοι σας, θα πρέπει να εφαρμόσετε έλεγχο των μερίδων. Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσληψης θα πρέπει να είναι από πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες τροφές. Μην ξεπερνάτε τις 150 θερμίδες την ημέρα στο προτιμώμενο σνακ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept