Λατρεύετε τα τυριά αλλά θέλετε να κάνετε δίαιτα; Καταναλώστε άφοβα…

Σας έχουμε αυτά με τις λιγότερες θερμίδες

50

Το τυρί μπορεί να ικανοποιεί τη γεύση, ωστόσο θεωρείται συχνά μια υψηλή σε λιπαρά επιλογή που δεν είναι κατάλληλη για εκείνους που θέλουν να κάνουν δίαιτα και να χάσουν βάρος.
Κι όμως, αν κάποιος μπορεί να το ελέγξει και να κάνει σωστές επιλογές, θα μπορεί και την αίσθηση της γεύσης του να ικανοποιήσει αλλά και να χορτάσει χάρη στην περιεκτικότητά του σε λιπαρές ουσίες.
Η αλήθεια είναι ότι το τυρί μπορεί να αποτελέσει τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής αρκεί να επιλέγετε τον κατάλληλο τύπο και φυσικά να καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες.

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Δουβλίνο κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τυριού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών συνδέθηκε με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, λιγότερο σωματικό λίπος, μικρότερη περίμετρο μέσης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεσης.

Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα αγαπημένα μας τυριά και τα χαρακτηριστικά τους που δείχνουν πόσο υγιεινά είναι. Τα στοιχεία βασίζονται σε ένα υγιεινό μέγεθος μερίδας των 30 γραμμ. (το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου).

Cottage Cheese: Ένα φλιτζάνι δίνει μόλις 183 θερμίδες, 5 γραμμάρια λιπαρών και 23 γραμμάρια πρωτεϊνών.

Ρικότα:

Μισό φλιτζάνι δίνει 171 θερμίδες, 14 γραμμάρια πρωτεϊνών, 10 γραμμάρια λίπους και 6 γραμμάρια υδατανθράκων.

Μοτσαρέλα:

Τα 30 γραμμάρια δίνουν 80 θερμίδες, 6 γραμμάρια λίπους, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 1 γραμμάριο υδατανθράκων.

Κατσικίσιο:

Τα 30 γραμμάρια δίνουν 75 θερμίδες, 6 γραμμάρια λίπους, 5 γραμμάρια πρωτεϊνών και 0 υδατάνθρακες.

Φέτα:

Τα 30 γραμμάρια δίνουν 75 θερμίδες, 6 γραμμάρια λιπαρών, 4 γραμμάρια πρωτεϊνών και 1 γραμμάριο υδατανθράκων.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept