Τα σταφύλια στη μάχη της πρόληψης κατά του Αλτσχάιμερ

...βελτιώνουν τη μνήμη και μειώνουν το στρες!

240

Οι επιστήμονες, αν και δεν έχουν βρει ακόμη τη φαρμακευτική θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που δρουν προληπτικά. Μία από αυτές είναι τα αγαπημένα μας σταφύλια.

Σε μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου μελετήθηκε η πρόληψη του Αλτσχάιμερ, διαπιστώθηκε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες των σταφυλιών προστατεύουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο από την εκφυλιστική νόσο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν άτομα με εξασθενημένη μνήμη και διαπίστωσαν ότι, μετά από 6 μήνες, όσοι κατανάλωναν περίπου 2.5 φλιτζάνια σταφύλια καθημερινά είχαν καλύτερη μεταβολική λειτουργία στις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από το Αλτσχάιμερ συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου ή έτρωγαν σπάνια.

Τα σταφύλια όχι μόνο προστατεύουν από τη μείωση της μεταβολικής λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά βελτιώνουν και τη μνήμη.

Επιπλέον, οι πολυφαινόλες που περιέχουν ενισχύουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και βελτιώνουν τη ροή του αίματος.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept