Όλες οι τροφές που περίσσεψαν και δεν πρέπει να φάμε την επόμενη μέρα

77
Όταν περισσεύει φαγητό, δεν θέλουμε να το πετάξουμε και το φυλάμε για να το φάμε την επόμενη ημέρα. Όμως,υπάρχουν και ορισμένες φορές που δεν πρέπει για κανένα λόγο να τρώγονται την επόμενη μέρα!

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Πατάτες
Αν οι πατάτες μείνουν έξω, σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, ευνοείται η ανάπτυξη ενός επικίνδυνου βακτηρίου. Το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση.

Κοτόπουλο
Όσο λιγότερο μένει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το καλύτερο.
Η ψημένη μπριζόλα, το βραστό κοτόπουλο και το χοιρινό μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ημέρες. Ιδανικό είναι να βάζετε το κρέας στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα το μαγειρέψετε.
Όμως, ο ιδανικότερος τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο την επόμενη ημέρα είναι κρύο, είτε σε σάντουιτς είτε σε σαλάτα.

Ψάρι
Το ψάρι κατά προτίμηση πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα όταν αποψυχθεί, αν το αγοράσατε κατεψυγμένο. Αν το αγοράσατε σχετικά φρέσκο, πρέπει να τρώγεται δύο ημέρες μετά την αλίευσή του. Το μαγειρεμένο ψάρι πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα, ή το πολύ την επόμενη, αν το έχετε βάλει στο ψυγείο.

Ρύζι
Το ρύζι, αν δεν διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Το ρύζι περιέχει βακτήρια που αναπτύσσονται, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

Αυγά
Πολλές τροφές με βασικό συστατικό τα αυγά, πρέπει να τρώγονται την ίδια ημέρα που θα μαγειρευτούν. Βραστά ή τηγανιτά αυγά και ομελέτες δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη ημέρα.

Σπανάκι και παντζάρι
Και τα δύο λαχανικά είναι πλούσια σε νιτρώδη και νιτρικά άλατα. Αν τα ξαναζεστάνετε για να τα φάτε την επόμενη ημέρα, τα νιτρικά μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη και γίνονται απειλητικά για την υγεία.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept