Τομάτες, καρπούζι, γκρέιπφρουτ, γκουάβα όπλα κατά καρκίνου των νεφρών!

160

λαχανικα
Το γεγονός ότι η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου είναι γνωστό εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ωστόσο, ειδικές μελέτες γίνονται κι απ΄ό,τι φαίνεται οι τοματούλες κι όχι μόνο είναι ό,τι καλύτερο για μια νόσο που λέγεται νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.

Όπως έγινε γνωστό, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Wayne στις ΗΠΑ μελέτησε την επίδραση των τροφίμων που περιέχουν λυκοπένιο σχετικά με τη συχνότητα σε γυναίκες νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.
Μετά την ολοκλήρωσή του, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έχουν ήδη περάσει εμμηνόπαυση, εφ΄ όσον ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μείωσαν την συχνότητα εμφάνισης αυτού του τύπου καρκίνου.
Η μελέτη συμπεριέλαβε 96.196 γυναίκες κι η έρευνα διήρκεσε μια εικοσαετία, από το 1993 ως το 2013. Διαπιστώθηκε ότι απ΄ αυτές τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα 240 διαγνώστηκαν  με καρκίνο του νεφρού. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα γυναίκες που είχαν στη διατροφή τους περισσότερες τομάτες, καρπούζι, παπάγια, γκουάβα, ροζ γκρέιπφρουτ  κι άλλα τρόφιμα που περιέχουν λυκοπένιο που είναι αντιοξειδωτικό, είχαν κατά 39% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του νεφρού.  Η ίδια χρωστική μάλιστα μείωσε τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του προστάτη.
Πηγή: agrocosmos.com
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept