Κόκκινα Μύρτιλλα- Ένα μυστικό που θα σας ενθουσιάσει!

202

Αν θέλετε μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα να μη νιώθετε ενοχές για τις θερμίδες που πήρατε,βάλτε τα κόκκινα μύρτιλλα στο καθημερινό σας πρόγραμμα,αλλά σε καμμία περίπτωση να μη χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνήθεια για να τρώτε περισσότερο ανθυγιεινά φαγητά.

Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα επάνω σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν το … σωτήριο φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν αγαπούν το πρόχειρο φαγητό.
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.

Μπορεί να βοηθούν στην καλύτερη υγεία αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά οσο τα κόκκινα μύρτιλλα, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.
Οι ερευνητές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι αυτή η ξεχωριστή ιδιότητα των συγκεκριμένων μούρων, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξελιχθεί σε κάποιου τύπου “δικαιολογία” προκειμένου οι άνθρωποι να καταναλώνουν αλόγιστα λιπαρές τροφές.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept