Συνταγή: Τα μπισκότα του Αϊ-Βασίλη

265

Sugarcookies ή αλλιώς τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη είναι το  είδος μπισκότου που πρωτοεμφανίστηκε στη Ναζαρέτ της Πενσυλβάνια γύρω στα μέσα του 1700.

Οι Γερμανοί άποικοι δημιούργησαν το στρογγυλό, βουτυρένιο και τραγανό μπισκοτάκι, που γύρω στο 1930 είχε φτάσει πλέον να γίνει το παραδοσιακό μπισκότο του Αγίου Βασίλη, που άφηναν τα παιδάκια δίπλα στο τζάκι μαζί με ένα ποτήρι γάλα!

Η ευκολία του απλώματος και κοψίματος αυτής της ζύμης την έκανε εξαιρετικά δημοφιλή όσο περνούσαν τα χρόνια και, τώρα πια, υπάρχει ολόκληρη επιστήμη γύρω από τα συγκεκριμένα μπισκότα.

Κόβονται σε ό,τι σχήμα υπάρχει, συνήθως διακοσμούνται με ζαχαρόπαστα, και είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Συνταγή: Τα μπισκότα του Αϊ-Βασίλη -14 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά-Ψήσιμο + ψύξη: 10 λεπτά η παρτίδα

Υλικά

– 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό

– Γλυκαντικό ίσο με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

– 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

– 1 αυγό

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 1 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση

– 1/4 φλιτζανιού άμυλο αραβοσίτου

– 3 κουταλιές αλεσμένα αμύγδαλα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– Κόκκινο και πράσινο χρώμα από χρωστικές τροφίμων για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1) Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και τα σάκχαρα. Προσθέτουμε το αυγό και τα εκχυλίσματα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το άμυλο αραβοσίτου, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Πλάθουμε δύο μπάλες. Τις καλύπτουμε και τις καταψύχουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.

2) Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 εκατοστό πάχος. Κόβουμε 7 μπισκότα με κόπτη, δίνοντας όποιο σχήμα θέλουμε (αστέρια, Αϊ-Βασίλης, καμπάνες, δέντρα κ.λπ.). Τοποθετούμε σε φύλλα ψησίματος. Πασπαλίζουμε με χρωστικές ή χρωματιστή ζάχαρη, αν το επιθυμούμε.

3) Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7-9 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά πριν να τα βγάλουμε από τον φούρνο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept