Συνταγή για ζυμαρικά από το Σινσινάτι

40
altΣυνταγή για ζυμαρικά από το Σινσινάτι
(12 μερίδες / μερίδα=1 φλιτζάνι)
 
Υλικά
– 1 κιλό άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
– 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
– 1 βάζο σάλτσα σκόρδου για ζυμαρικά χωρίς αλάτι
– 300 γραμμ. κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
– 1/2 φλιτζάνι νερό
– 2 κουταλιές τσίλι σε σκόνη
– 2 κουταλιές της σούπας ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
– 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
– Μισό κιλό πένες
– Τριμμένο τυρί τσένταρ (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τα κρεμμύδια μέχρι το κρέας να γίνει καφέ. Στραγγίζουμε το λίπος. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ζυμαρικών, τα φασόλια, το νερό, τη σκόνη τσίλι, τα κομμάτια σοκολάτας, το ξίδι, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν και το μπαχάρι.
2. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 ώρες ή σε υψηλής θερμοκρασία για 4-5 ώρες.
3. Πριν από το σερβίρισμα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα του κιμά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά για να συνδυαστούν.
4. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τυρί.
 
Διατροφικές πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 344
Λίπος: 9 γραμμ.
Χοληστερόλη: 48 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 281 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 44 γραμμ.
Φυτικέςίνες: 5 γραμμ.
Σάκχαρα:7γραμμ.
Πρωτεΐνες: 23 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Diabetic Living
Μπορεί επίσης να σας αρέσει