Λαζάνια με κόκκινα φασόλια

63
altΛαζάνια με κόκκινα φασόλια
(8 μερίδες)
 
Υλικά
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
– 1 καρότο, ψιλοκομμένο (1/2 φλιτζάνι)
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 350 γραμμ. κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
– 350 γραμμ. ντομάτες σε κύβους, αστράγγιστες
– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος ​​βασιλικός ή 1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός, θρυμματισμένος
– 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ​​ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη, θρυμματισμένη
– 1 κουτί αποξηραμένα, ολικής αλέσεως λαζάνια
– 2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
– 1 κουτί τυρί cottage, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, στραγγισμένο
– 1 φλιτζάνι τριμμένο, αποβουτυρωμένο τυρί μοτσαρέλα
– 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
– 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
– 3 φλιτζάνια χοντροκομμένο φρέσκο ​​σπανάκι
– Επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες αστράγγιστες, το 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μειώνουμε τη θερμότητα. Σιγοβράζουμε (καλυμμένο) για 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στραγγίζουμε και πάλι.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Κάνουμε πουρέ τα φασόλια και τα σοτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε (ακάλυπτα) για 15 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το τυρί cottage, τη μισή μοτσαρέλα, το αυγό και το τυρί παρμεζάνα.
4. Απλώνουμε το 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα φασολιών σε ένα ορθογώνιο ταψί. Ρίχνουμε το 1/3 των ζυμαρικών σε ένα ενιαίο στρώμα στην κορυφή του μίγματος φασολιών. Απλώνουμε με το 1/3 του μίγματος τυριού. Στην κορυφή ρίχνουμε ομοιόμορφα το 1/3 του υπόλοιπου μίγματος φασολιών και το μισό σπανάκι. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα δύο φορές, ξεκινώντας με τα λαζάνια και τελειώνοντας με το μείγμα φασολιών.
5. Ψήνουμε τα ζυμαρικά καλυμμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Στην κορυφή ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα. Ψήνουμε, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε πάλι για 5 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά πριν να το σερβίρουμε.
6. Εάν είναι επιθυμητό, στην κορυφή ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό.
 
Διατροφικές πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 243
Λίπος: 6 γραμμ.
Χοληστερόλη: 13 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 631 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 29 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 6 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 18 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Diabetic Living
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept