Λιγκουίνι με γαρίδες και καυτερή σάλτσα

54
altΛιγκουίνι με γαρίδες και καυτερή σάλτσα
(4 μερίδες)
 
Υλικά
– 350 γραμμ. νωπές ή κατεψυγμένες αποφλοιωμένες μεγάλες γαρίδες
– 250 γραμμ. λιγκουίνι
– Λίγο ελαιόλαδο
– 1-2 φρέσκες πιπεριές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
– 2 καυτερές πιπερίτσες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 φλιτζάνια ντοματάκια, κατά το ήμισυ ή ψιλοκομμένες ντομάτες
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
–  Μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
1. Ξεπαγώστε τις γαρίδες, εάν είναι καταψυγμένες. Ξεπλύνετε τις γαρίδες και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προθερμάνετε σε μέτρια – υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για περίπου 3 λεπτά ή περισσότερο. Ανακατέψτε μαζί στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι για 10 λεπτά.
3. Στραγγίστε τα λιγκουίνι. Ρίξτε το μείγμα των γαρίδων. Αν θέλετε, πασπαλίστε με παρμεζάνα.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 321
Λίπος: 3 γραμμ.
Χοληστερόλη: 129 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 423 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες:  48 γραμμ,
Φυτικές ίνες: 3 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 25 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Diabetic Living
Μπορεί επίσης να σας αρέσει