Σαλάτα με κριθαράκι και μαυρομάτικα φασόλια

58
altΣαλάτα με κριθαράκι και μαυρομάτικα φασόλια
(4 μερίδες / μερίδα = 1 και 1/2 φλιτζάνια)
 
Υλικά
– 1 φλιτζάνι άψητο κριθαράκι
– 300 γραμμ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
– 1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση
– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
–  1/2 φλιτζάνι πικάντικο τυρί με χαμηλά λιπαρά, κομμένο σε κύβους
– 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 3/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι. Στραγγίστε το κριθαράκι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με κρύο νερό, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
2. Συνδυάστε τα μαυρομάτικα φασόλια, τα 6 συστατικά, και, εάν είναι επιθυμητό, κόλιαντρο και κόκκινο πιπέρι, σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε το μείγμα στο κριθαράκι. Ανακατέψτε απαλά.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 349
Λίπος: 12 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 11,9 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 53,5 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 12,2 γραμμ.
Χοληστερόλη: 13 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 874 χιλιοστόγραμμα
 
ΠΗΓΗ: MyRecipes.com
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept