Νηστίσιμη συνταγή με γαρίδες

64
altΝηστίσιμη συνταγή με γαρίδες
(1 μερίδα)
 
Υλικά
–  2 φύλλα δάφνης
– 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ξηρή
– 15 μεγάλες γαρίδες, με το κέλυφος
– 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
 
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε δύο λίτρα νερό να βράσει.
2. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και όλα τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήστε να σιγοψηθούν, σκεπασμένα, για 10-15 λεπτά.
3. Φέρτε πάλι το νερό σε σημείο βρασμού και προσθέστε τις γαρίδες. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να είναι αδιαφανείς και μαγειρεμένες μέσα (ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των γαρίδων).
4. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τις γαρίδες από την κατσαρόλα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ρίξτε με το κουτάλι λίγο από το υγρό μαγειρέματος στην κορυφή και στύψτε τις φέτες λεμονιού πάνω από τις γαρίδες.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
Θερμίδες: 245
Λίπος: 4 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,5 γραμμ.
Χοληστερόλη: 345 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 335 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 3 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 0 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 46 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Food Cures
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept