Καστανό ρύζι με κρεμμύδια

86
altΚαστανό ρύζι με κρεμμύδια
(4 μερίδες)
 
Υλικά
– 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
– 2 φλιτζάνια βραστό νερό ή ζωμός κοτόπουλου
– 1 μικρό – μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– Ελάχιστο αλάτι
 
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το νερό ή τον ζωμό στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε άλλο μάτι, μέχρι να βράσει, και ρίχνουμε το αλάτι.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα όταν το λάδι έχει θερμανθεί και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίζει να γίνεται καφέ. Ρίχνουμε το ρύζι πάνω από τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια μαζί.
3. Ρίχνουμε το βραστό νερό ή τον ζωμό πάνω από το ρύζι και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μία φορά. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή και καλύπτουμε. Σιγοβράζουμε το ρύζι για περίπου 30-40 λεπτά.
4. Το καστανό ρύζι συνήθως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί από το λευκό. Είναι σημαντικό να μην αφαιρέσουμε το καπάκι μέχρι να γίνει το ρύζι. Το ρύζι είναι έτοιμο όταν όλο το νερό ή ο ζωμός έχει φύγει.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 135
Υδατάνθρακες: 17 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 1 γραμμ.
Σάκχαρα: 3 γραμμ.
Ολικό λίπος: 5 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1 γραμμ.
Νάτριο: 173 χιλιοστόγραμμα
Πρωτεΐνη: 4 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Diabetic Living
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept