Ψαροκροκέτες στον φούρνο

708
altΨαροκροκέτες στον φούρνο
(8 μερίδες)
 
Υλικά
– 3 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού ολικής αλέσεως
– 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας καρυκεύματα θαλασσινών της αρεσκείας σας
– Λίγο αλάτι
– 3 αυγά
– 1 και 1/2 κιλά λεπτές φέτες ψαριού χωρίς πέτσα
– Λαχανοσαλάτα και λίγες φέτες ντομάτα για συνοδεία
 
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ανακατεύετε το ψωμί με το λάδι, τα καρυκεύματα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τα φρυγανίζετε στον φούρνο, ανακατεύοντας 1 φορά, μέχρι να ροδίσουν (5-7 λεπτά). Τα μεταφέρετε σε ένα ρηχό μπολ και σκουπίζετε το φύλλο ψησίματος. Σε ένα δεύτερο ρηχό μπολ, χτυπάτε τα αυγά με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
2. Βυθίζετε τα ψάρια στα χτυπημένα αυγά (τινάζοντας την περίσσεια) και τα σέρνετε πάνω στα ψίχουλα του ψωμιού (πιέζοντας απαλά). Τα τοποθετείτε σε ένα ενιαίο στρώμα με τα φύλλα ψησίματος.
3. Ψήνετε τα φιλετάκια ψαριού μέχρι να γίνουν τραγανά και αδιαφανή (12-15 λεπτά). Σερβίρετε με τη λαχανοσαλάτα και την ντομάτα.
 
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 325
Λίπος: 14 γραμμ.
Χοληστερόλη: 140 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 476 χιλιοστόγραμμα
Πρωτεΐνη: 32 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 18 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 1 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: RealSimple
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept