Σαλάτα με κριθαράκι, φασόλια, μύδια και καλαμάρια

51
altΣαλάτα με κριθαράκι, φασόλια, μύδια και καλαμάρια
(4 μερίδες)
 
 
 
 
Υλικά
– 200 γραμμ. κριθαράκι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 400 γραμμ. πράσινα φασόλια
– 400 γραμμ. καλαμάρια
– 5-6 μύδια
– 20 ml ξίδι μπαλσάμικο
– 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1/2 κουταλάκι πιπέρι
– 1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
 
 
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε νερό, μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό μετά το μαγείρεμα.
3. Σε ένα τηγάνι, μαγειρεύουμε το καλαμάρι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, λίγο από το νερό όπου μαγειρέψαμε το κριθάρι, το υπόλοιπο λάδι και το ξίδι.
4. Γαρνίρουμε το πιάτο με ένα τμήμα της σάλτσας ξιδιού, τα φασόλια και το κριθάρι και προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα μύδια, τα οποία προηγουμένως έχουμε βράσει με το κέλυφος. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι.
 
Διατροφικές πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 330
Πρωτεΐνες: 19,4 γραμμ.
Λίπος: 12,6 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,5 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 37,2 γραμμ.
Χοληστερόλη: 70 χιλιοστόγραμμα
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept