Τσίλι για χορτοφάγους

36
altΤσίλι για χορτοφάγους
(8 μερίδες / μερίδα = 1 κύπελλο)
 
Σημ.: Τα φασόλια και τα λαχανικά σε αυτό το πιάτο είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, με 10 γραμμάρια ανά φλιτζάνι. Η συνταγή είναι 8 μερίδες, οπότε μπορείτε να αποθηκεύσετε την περίσσεια για ένα νόστιμο γεύμα την επόμενη μέρα.
 
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
 
Υλικά
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 4 καρότα, κομμένα σε φέτες
– 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
– 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
– 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
– 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
– 2 κουτιά ντομάτες σε χυμό, χωρίς αλάτι
 
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή θερμότητα.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
 3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το τσίλι σε σκόνη και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 179
Υδατάνθρακες: 33 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 9 γραμμ.
Λιπαρά: 3 γραμμ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 10 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 492 χιλιοστόγραμμα
 
ΠΗΓΗ: American Diabetes Association
Μπορεί επίσης να σας αρέσει