Ζυμαρικά με ψιλοκομμένο κολοκύθι και τόνο

33
altΖυμαρικά με ψιλοκομμένο κολοκύθι και τόνο
(4 μερίδες)
 
Υλικά
– 500 γραμμ. πένες ή άλλα χοντρά ζυμαρικά
– 200 γραμμ. φρέσκος τόνος
– 300 γραμμ. κολοκυθάκια
– 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το φιλέτο τόνου σε κύβους και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, με 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του τόνου.
 
Διατροφικές πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 415
Πρωτεΐνη: 20,4 γραμμ.
Λίπος: 10,2 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,6 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 64,4 γραμμ.
Χοληστερόλη: 35 χιλιοστόγραμμα
Φυτικές ίνες: 3 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Μπορεί επίσης να σας αρέσει