Χταποδάκι για τη νηστεία

41
altΧταποδάκι για τη νηστεία
(8 μερίδες)
 
Υλικά
– 1 μεγάλο χταπόδι
– 2 κρεμμυδάκια
– 5 σκελίδες σκόρδο
– Ελαιολάδο
– Λίγο αλάτι
– Χοντρό πιπέρι
 
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο λάδι. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι.
3. Τρίβουμε το χταπόδι με το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια το τοποθετούμε μέσα στο λάδι, να βυθιστεί.
4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες.
5. Μετά από περίπου 3 ώρες, το χταπόδι πρέπει να έχει εύπλαστη υφή και να μην είναι ελαστικό.
6. Κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε πιάτα. Συνοδεύουμε με ρύζι ή βραστή πατάτα.
 
ΠΗΓΗ: Diabetes-Support.com
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept