Ιταλική σαλάτα ζυμαρικών

52

italian_pasta_salad
Ιταλική σαλάτα ζυμαρικών
(6 μερίδες / μέγεθος μερίδας = 1/2 μπολ)
 
Υλικά
– 150 γραμμ. αποξηραμένα ολικής αλέσεως ζυμαρικά βίδες ή αποξηραμένα ολικής αλέσεως ζυμαρικά πέννες ή αποξηραμένα παπιγιόν (περίπου 1 και 1/2 φλιτζάνια)
– 1 φλιτζάνι αρακάς
– 1/2 φλιτζανιού ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος ​​βασιλικός
– 2 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι ή ώριμες ελιές κομμένες στα τέσσερα
– 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τον αρακά στο τελευταίο 1 λεπτό του μαγειρέματος. Στραγγίστε καλά. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και στραγγίστε πάλι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μείγμα ζυμαρικών με τις γλυκές πιπεριές, τον βασιλικό και τις ελιές. Βάλτε το στην άκρη.
  2. Για το ντρέσινγκ, σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι συνδυάστε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύψτε και ανακινήστε καλά. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν.

 
Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)
 
Θερμίδες: 118, 5
Λίπος: 1 γραμμ.
Νάτριο: 75 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 16 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 2 γραμμ.
Πρωτεΐνες: 3 γραμμ.
 
ΠΗΓΗ: DiabeticLiving

Μπορεί επίσης να σας αρέσει