Ελληνικό εστιατόριο, Βερολίνο: Σερβίρει «Τσίπρα», «Βαρουφάκη», «Σοϊμπλέξιτ»

159

 newego_LARGE_t_1101_54418127

Εμπνευσμένο από την ελληνική κρίση είναι το μενού που σερβίρει το τελευταίο διάστημα ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου, του οποίου τα πιάτα ονομάζονται «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης», «Σοϊμπλέξιτ», «Τροϊκεξολοθρευτής», «Καλαμάρι ΔΝΤ» και «Γλυκιά Άντζι».

Πρόκειται για το ελληνικό εστιατόριο «Ζ» στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, του οποίου ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Χρυσίδης, είπε να εκμεταλλευτεί προς όφελός του την ελληνική κρίση, σερβίροντας πιάτα που φέρουν ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα.

Το μενού που δημιούργησε με χιούμορ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου περιλαμβάνει τα ορεκτικά «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης» και το «Καλαμάρι του ΔΝΤ». Ακόμη, τα κυρίως πιάτα «Σοϊμπλέξιτ» με αρνάκι, προκειμένου να καταδειχθεί η όχι και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαπραγματευτική τακτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών (και με έμπνευση από τα πρόβατα που συναντά συχνά κανείς στους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους) και «Τροϊκεξολοθρευτής ΙΙΙ». Ως επιδόρπιο προσφέρεται το «Γλυκιά Άντζι». Όλα αυτά θα προσφέρονται στους πελάτες του «Ζ» έως τα μέσα Αυγούστου, προκαλώντας έντονες συζητήσεις γύρω από το ελληνικό θέμα και την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept