ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ! Νέα έρευνα δείχνει ότι…

111

ImageHandler
Έναν νέο και πολύ διαφορετικό τρόπο για να τρώμε λιγότερο υποστηρίζει πως εντόπισε νέα έρευνα στην Γερμανία.
Δεν περιλαμβάνει δίαιτα, ή ειδική διατροφή με περιορισμούς και στερήσεις, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τρώει τα πάντα, αρκεί να καταφεύγει σε ένα μικρό «τρικ»: Να δένει τα μάτια του πριν καθίσει στο τραπέζι, δηλαδή να τρώει με κλειστά μάτια!
Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, έφαγαν κατά 9% λιγότερο φαγητό, ενώ το 88% από αυτούς είχε την αίσθηση ότι έφαγε πολύ περισσότερο. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν μάλιστα πως η μέθοδος αυτή μπορεί να ενεργοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει και τις υπόλοιπες αισθήσεις του ανθρώπου, ενώ μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για νέους τρόπους και εναλλακτικές αδυνατίσματος.
Η αλήθεια είναι, σημειώνουν οι ερευνητές, πως δεν είναι η «δυσκολία» του να τρώει κανείς με κλειστά τα μάτια, που κάνει τους ανθρώπους να… βαριούνται και να τρώνει έτσι λιγότερο, αλλά αντίθετα, έχουν γρηγορότερα την αίσθηση του κορεσμού, ότι δηλαδή έχουν χορτάσει, και επομένως δεν θέλουν άλλο φαγητό, θεωρώντας πως δεν το χρειάζονται.
Η καθηγήτρια Μπρίτα Ρένερ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Konstanz, στην Γερμανία, που ηγήθηκε της έρευνας συμπέρανε ακόμη πως η αίσθηση αυτή μπορεί να προέρχεται από το «focus» που κάνει ο ενδιαφερόμενος σε άλλες αισθήσεις, πέραν της όρασης, που τους βοηθούν να συνειδητοποιήσουν κατά πόσο έχουν χορτάσει.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept