Λευκά δόντια με σοκολάτα, φράουλες και πράσινο τσάι

359

845579
Μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, φράουλες, τυρί, καρύδια και φουντούκια είναι τα πιο σημαντικά όπλα για λευκά δόντια.
Ειδικά ό,τι τρώτε νωρίς το πρωί, στο πρώτο γεύμα αφότου ξυπνάτε, έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην εξάλειψη της πλάκας που σχηματίζεται πάνω στα δόντια τη νύχτα.
Ο Harold Katz, εμπειρογνώμονας οδοντιατρικής εξάσκησης στο Μπέβερλι Χιλς, εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ένα φυσικό αλκαλοειδές που ενισχύει την αδαμαντίνη και προλαμβάνει την αντιαισθητική αλλαγή του χρώματος των δοντιών. Η σοκολάτα γάλακτος δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα. Αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία του στόματος.
Σε ό,τι αφορά τις φράουλες, ο Αμερικανός οδοντίατρος λέει πως «το μηλικό οξύ, ένα ένζυμο που περιέχουν στο εσωτερικό τους, βοηθά να καθαρίσουν τα δόντια από κηλίδες που προκαλούνται από το κόκκινο κρασί, τον καφέ και άλλες ουσίες. Ανακατέψτε φράουλες με μαγειρική σόδα για άριστη φυσική λεύκανση».
Το πράσινο τσάι είναι ένα δυνατό όπλο για την υγιεινή των δοντιών, σύμφωνα με τις έρευνες των εμπειρογνωμόνων: Περιέχει τανίνες, οι οποίες προλαμβάνουν τη δυσοσμία του στόματος, αλλά και πολυφαινόλες, που καταπολεμούν τα βακτήρια και τα οξέα στη στοματική κοιλότητα. Επίσης, πίνοντας πράσινο τσάι, αυξάνετε τα επίπεδα φθορίου στο στόμα, μειώνοντας τη διάβρωση του σμάλτου.
Το τυρί αυξάνει τα επίπεδα του pH του στόματος, κάνοντάς το λιγότερο όξινο. Ως εκ τούτου, μειώνει τη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.
Τα καρύδια και τα φουντούκια (καθώς και τα μήλα και τα αχλάδια) με την τριβή αφαιρούν την πλάκα από τα δόντια, επειδή αυξάνουν την παραγωγή σάλιου, η οποία είναι θεμελιώδης για τη μείωση των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.
 
Πηγή: ANSA

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept