Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά ακάρεα στο στρώμα σας

199

1_3_
Τα ακάρεα ζουν από τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει το σώμα μας. Ένα συνηθισμένο στρώμα, λοιπόν, μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεα σκόνης, τα οποία μπορούν να εισέλθουν μαζί με τα περιττώματά τους στον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλώντας αλλεργικές κρίσεις. Για να μειώσετε τους κινδύνους από τη δράση των ακάρεων, πρέπει να καθαρίζετε ανά τακτά διαστήματα το στρώμα του κρεβατιού.
– Κάντε βιολογικό καθαρισμό των στρωμάτων, ώστε να φύγουν τα περιττώματά τους και όλα τα μικροβιακά φορτία από μέσα τους.
– Χρησιμοποιείτε συχνά την ηλεκτρική σκούπα. Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω στις κύριες επιφάνειες και συνεχίστε με τις γωνίες και τα πλαϊνά.
– Μία φορά στους 4 μήνες βγάλτε το στρώμα στον ήλιο. Τα ακάρεα αποφεύγουν τον ήλιο, καθώς προτιμούν την υγρασία και τη σκοτεινιά.
– Γυρίζετε κάθε τόσο το στρώμα σας από την άλλη πλευρά. Αυτό θα βοηθήσει στον σωστό αερισμό του αλλά και στο να το διατηρήσετε περισσότερο καιρό, αφού δεν θα βουλιάξει μόνο από τη μία πλευρά.
– Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα και τρίψτε με μία χοντρή βούρτσα. Στη συνέχεια αφήστε τη για 10 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τις μυρωδιές και αφαιρέστε τη.
– Χρησιμοποιείτε πάντα βαμβακερό κάλυμμα για να προστατεύετε το στρώμα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept