Πώς να γλιτώσετε από την καούρα

140

dispeΗ αίσθηση της καούρας (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) μετά από ένα γεύμα και η συνεπακόλουθη στομαχική διαταραχή που τη συνοδεύει, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ενοχλητική.
Υπάρχουν όμως μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε το συντομότερο δυνατό από τα συμπτώματα και τη δυσφορία.
Μασήστε μια τσίχλα: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Dental Research, τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση παρατήρησαν μείωση στα συμπτώματα, όταν μάσησαν μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη για 30 λεπτά μετά από ένα γεύμα.
Μαγειρική σόδα: Επειδή από χημικής άποψης πρόκειται για μία βάση, η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τα οξέα του στομάχου. Η δρ Wolf από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, προτείνει να αναμίξετε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε.
Γλυκόριζα: Αν και δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να το επιβεβαιώνουν, η γλυκόριζα έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας. Η βασική αιτία είναι η ίδια με εκείνη της μαγειρικής σόδας.
Αλόη: Όπως ακριβώς φροντίζει τα εγκαύματα, ο χυμός της αλόης μπορεί να κάνει το ίδιο και με την καούρα, επειδή έχει την ιδιότητα να μειώνει τη φλεγμονή στον οισοφάγο και το στομάχι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept