Το πολύ αλκοόλ «σκοτώνει» το σώμα και την ψυχή

119

Alcoholism-
Το αλκοόλ μάς χαλαρώνει, μας βοηθά να διασκεδάσουμε, να φλερτάρουμε. Μας κάνει πιο ομιλητικούς και πιο κοινωνικούς.
Ωστόσο, επηρεάζει τόσο το σώμα όσο και την ψυχή. Η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο σώμα επηρεάζει κυρίως τον εγκέφαλο. Η αντίληψη, η κρίση και η δυνατότητα συγκέντρωσης εξασθενούν, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζονται οι αναστολές.
Υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ενδέχεται, ωστόσο, να ενισχύσουν την κατάθλιψη, την επιθετικότητα ή να οδηγήσουν, στη χειρότερη περίπτωση, σε απώλεια των αισθήσεων.
Αφού πρώτα περάσει στο αίμα, το αλκοόλ φθάνει στη συνέχεια στο ήπαρ. Το ήπαρ έχει την αποστολή να αποβάλλει από το σώμα δηλητηριώδεις ουσίες, στις οποίες ανήκει και η αλκοόλη. Ένα μέρος της, ωστόσο, δεν καθαρίζεται από το συκώτι και φθάνει σε άλλα όργανα του σώματος.
Στην περίπτωση κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων οινοπνεύματος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κίρρωση του ήπατος. Όταν το συκώτι αποσυνθέτει την αλκοόλη, προκαλούνται τοξικές ουσίες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρά του. Επέρχονται μεταβολές σε όργανα όπως το πάγκρεας, το μυϊκό σύστημα και τα κόκαλα.
Το αλκοόλ είναι σε θέση να επιδεινώσει περισσότερες από 200 ασθένειες ή ακόμα και να τις προκαλέσει.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept