Γάλα κατά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

128

4780760-3x2-940x627
To γάλα είναι σημαντικό για τα οστά και τους μυς, όμως μπορεί επίσης να βοηθήσει να προλάβουμε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες.
Τρία ποτήρια γάλα την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά των ασθενειών αυτών, υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα. Καθώς φαίνεται υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση γάλακτος και τα επίπεδα ενός φυσικού αντιοξειδωτικού -που ονομάζεται γλουταθειόνη- στον εγκέφαλο ηλικιωμένων ανθρώπων και υγιών ενηλίκων.
Το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό μπορεί να μειώσει τη βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.
Η έρευνα διεξήχθη από μια επιστημονική ομάδα του ιατρικού κέντρου του πανεπιστημίου του Κάνσας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή νευρολογίας In-Young Choi και την καθηγήτρια διαιτολογίας και διατροφής Debra Sullivan.
«Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι το γάλα είναι πολύ σημαντικό για τα οστά και τους μυς. Η έρευνα αυτή υποδηλώνει ότι μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία του εγκεφάλου» σχολίασε η Dr Sullivan.
Στην έρευνα συμμετείχαν 60 ενήλικες και σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της, όσοι έπιναν γάλα είχαν υψηλότερα επίπεδα γλουταθειόνης στον εγκέφαλό τους. Μάλιστα, όσοι έπιναν περίπου τρία ποτήρια γάλα την ημέρα είχαν τα υψηλότερα επίπεδα, όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται με μια σειρά από διαφορετικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.
«Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν το ενσωματωμένο αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας για να καταπολεμά τις διάφορες βλάβες. Τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στον εγκέφαλο μπορούν να ρυθμιστούν από διάφορους παράγοντες, όπως ασθένειες και επιλογές στον τρόπο ζωής» εξήγησε ο Dr Choi.
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept