Ανησυχία για θανατηφόρο ιό στην Αυστραλία

125

Θανατηφόρος ιός που μοιάζει με το AIDS προβληματίζει τους επιστήμονες της Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν ..αρχαίο ιό που παραμονεύει κρυμμένος στο  45% του πληθυσμού της κεντρικής Αυστραλίας και μεταδίδεται γρήγορα και θανατηφόρα όπως ακριβώς και σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά ή να περάσει από τη μητέρα στο παιδί)

Μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του δέρματος, των ματιών και των πνευμόνων, ενώ ελλοχεύει επίσης ο κίνδυνος να προκληθεί  καρκίνος του αίματος με αποτέλεσμα ο ασθενής να μείνει ανάπηρος λόγω κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό καρκινογόνο ιό που γνωρίζουμε» λέει ο δρ Εϊσίντελ.

 


Ο Δρ Lloyd Einsiedel και ο ερευνητής Joel Liddle δήλωσαν ότι η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στο HTLV-1 απαιτεί περισσότερη έρευνα.

 

Ο ιός ονομάζεται Ανθρώπινος T λεμφοτρόπος ιός τύπου 1 ή HTLV-1 και η Αυστραλία έχει τα υψηλότερα επίπεδα στον κόσμο, σύμφωνα με επιστήμονες του Ινστιτούτου Baker για την Καρδιά και το Διαβήτη. Εκτιμούν μάλιστα ότι το 45% των ενήλικων αυτοχθόνων στην κεντρική Αυστραλία είναι φορείς του HTLV-1.

Το HTLV-1 είναι πιο συνηθισμένο στους αρχαίους πολιτισμούς, πιστεύεται ότι έφτασε στην Αυστραλία από την Ινδονησία πριν από χιλιάδες χρόνια.

Μια από τις δυσκολίες με αυτόν τον ιό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν HTLV-1, δεν γνωρίζουν ότι έχουν και ένας τεράστιος αριθμός Αβορίγινων κοινοτήτων δεν έχει ελεγχθεί.

Ήδη στην κεντρική Αυστραλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών, περίπου 5.000 άνθρωποι μολύνθηκαν.”Νομίζω ότι υπάρχει μάλλον σύγχυση και λίγη οργή. Οι άνθρωποι αμφισβητούν ( ότι πάσχουν ) γιατί δεν τους έχουν ενημερωθεί για αυτό”, δήλωσε ο ερευνητής κ. Liddle.

“Αυτό αφορά μόνο στην περιοχή μας, δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει πέρα ​​από τα σύνορα”, δήλωσε ο ειδικός των μολυσματικών ασθενειών ο Δρ Lloyd Einsiedel.( φωτο)

Όσο όμως  εξαπλώνεται ο ιός με την κίνηση του πληθυσμού αυτό το θέμα θα αφορά ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή:abc.net.au

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept