Τρανσέξουαλ: Πως αισθάνονται μετά την επέμβαση;

Τί αποκαλύπτει γερμανική έρευνα

224

Οι περισσότεροι άνδρες -αν και όχι όλοι- που αλλάζουν το φύλο τους σε γυναικείο, με την κατάλληλη χειρουργική επέμβαση, εμφανίζουν στη συνέχεια βελτιωμένη ποιότητα ζωής ως τρανσέξουαλ. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τόσο η γενική σωματική και ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ, όσο και η ποιότητα της ζωής τους, παρέμενε σημαντικά χειρότερη κατά μέσο όρο σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, εμφανίζοντας, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερα ποσοστά στρες και ψυχικών διαταραχών.

Αυτό επιβεβαιώνει για πρώτη φορά μια γερμανική επιστημονική μελέτη, που αξιοποίησε και τον πρώτο σχετικό «Δείκτη Ποιότητας Ζωής» για διαφυλετικά άτομα.

Οι ερευνητές των Τμημάτων Ουρολογίας και Ψυχοσωματικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης Έσεν στη Γερμανία, με επικεφαλής τον δρα Γιόχεν Χες, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ουρολογίας στην Κοπεγχάγη, παρακολούθησαν επί έξι χρόνια την πορεία 156 ατόμων με μέση ηλικία 50 ετών, που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Όπως διαπιστώθηκε, οκτώ στους δέκα (80%) ένιωθαν πλέον γυναίκα, ενώ το 16% «μάλλον γυναίκα». Τρεις στις τέσσερις τρανσέξουαλ (76%) είχαν οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Δύο στις τρεις (65%) δήλωσαν μεγάλη ικανοποίηση από τα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα της επέμβασης. Το 75% ανέφεραν σημαντική βελτίωση στην ικανοποίηση από τη ζωή τους και το 67% από την εξωτερική εμφάνισή τους ως γυναίκες πλέον.

Στις ΗΠΑ 1,4 εκατομμύρια άτομα -σχεδόν το 0,6% του πληθυσμού- δηλώνουν διαφυλικά (ή διεμφυλικά).

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept